ETN belépés, Tanulmányi nyilvántartás

Hírek

Fontos változások a teológia alapképzésben

Kedves Hallgatók!

Az Akkreditációs Bizottság és az oktatási törvény előírásainak megfelelően csekély mértékben változik főiskolánk teológiai képzése.

 

 

 1. A Tanulmányi Osztály és a képzés helyszíne Biatorbágyra – a főiskola saját épületébe – költözött.

Megközelíthetőség és elérhetőségek:

 • Új címünk: 2051 Biatorbágy, Patak u. 34/A.
 • Telefonszámok: +36 23 820-830, +36 20 379 6260

Tanulmányi és gazdasági ügyekben továbbra is a megszokott időpontokban van lehetőség a személyes vagy egyéb formában (telefon, e-mail) történő ügyintézésre.

 

Közlekedés:

Tömegközlekedéssel/gyalogosan a következő módon lehet eljutni a főiskola épületéhez.

 • Budapest, Kelenföldi pályaudvar Etele téri részéről vasárnapokon óránként induló járattal (8:40, 9:40; 10:40) Biatorbágy, Vasúti u. megállóig.

Járatszám: 760 – Etyek felé, a 4-es állomáshelyről indul, össz. menetidő: 30 perc.

A teljes árú menetjegy 370.- Ft egy útra. A jegyek kizárólag a pályaudvaron található jegy automatáknál vagy az elővételi pénztárban válthatók, a buszvezetőnél NEM!, ezért időben ki kell érkezni, mert a buszok pontosan indulnak.

Természetesen a jegyek oda-vissza útra is megvehetők előre, és az 50%-os kedvezmény/Diákigazolvány is érvényesíthető jegyvásárláskor.

(Visszafelé a buszon is lehet jegyet venni, de számítani kell arra, hogy ha 10-20-még több ember ezt teszi, akkor a menetidő jelentősen megnövekszik – hisz addig nem indul a busz, amíg mindenki meg nem vette a jegyét -, így azok, akik vonattal utaznak tovább, esetlegesen lekéshetik a járatukat!)

 • A Volán járatok befogadóképessége max. 79 fő (ülő- és állóhelyek együtt), ezért szükséges felmérnünk, hogy kik azok, akik autóval jönnének, ill. gyalogosan/tömegközlekedéssel.

Arra kérünk mindenkit, hogy jelezzen vissza a következő kérdésekben:

a) Autóval megyek a főiskolára a hónap első – második – mindkét konzultációs alkalmára, és „telekocsi” jelleggel …….. szabad helyet tudok felajánlani társaimnak.

b) Gyalogosan/tömegközlekedéssel tervezem a kijutást a hónap első – második – mindkét konzultációs alkalmára.

 • Gyalogosan a főiskola épülete a Füzes u. 83/A (Vankó) kapun át, a szorgalmi úton érhető el, a    konzultációs napokon a kapu egész nap nyitva lesz (nem kell becsukni!!!!).

 

Megközelítési lehetőség autóval érkezők részére

 

Gyalogos megközelítési lehetőség a Füzes utca 83/A szám alatti kapun, ill. szorgalmi úton keresztül

 

 1. A konzultációs napok száma kettőre emelkedett havonta, óraszám emelési kötelezettségeink miatt.

(A konzultációkról való távolmaradást eddig sem szankcionáltuk, de akik eljöttek, bizonyára tapasztalták, hogy mennyivel több személyesen részt venni az órákon, mint csupán hanganyagról meghallgatni!)

Az 1. félév rendje ennek megfelelően a következőképpen alakul:

2015-09-13  Szakirányú továbbképzés/Biatorbágy

2015-09-20  Teológia "A" hét

2015-09-27  Teológia "B" hét

 

2015-10-04  Diplomaosztó/Zugliget 10:00

                   Szakirányú továbbképzés /Biatorbágy

2015-10-11  Teológia "A" hét

2015-10-18  Teológia "B" hét

 

2015-11-08  Szakirányú továbbképzés/Biatorbágy

2015-11-15  Teológia "A" hét

2015-11-29  Teológia "B" hét

 

2015-12-06  Szakirányú továbbképzés/Biatorbágy

2015-12-13  Teológia "A" hét

2015-12-20  Teológia "B" hét

 

Szorgalmi időszak: 2015-09-06 – 2015-12-20

Vizsgaidőszak: 2015-12-21 – 2016-02-07

 

 1. Módosított összesített tanulmányi rend

A kurzusok óraszámainak változása miatt szükségessé vált a kreditszámok változtatása, ill. egy kötelező tárgy beemelése.

A kredit számok változása összességében sem jelent gondot egyetlen hallgatónknak sem, a tanulmányok végére mindenkinek meglesz a kötelező 240 kreditje. (Továbbra is szívesen segítünk a tantárgyak választásában!)

 

Kötelező tárgyként szerepel minden évfolyam mindkét félévében a „Teológiai műhely” megnevezésű kurzus, mely a főiskolai táborban elhangzott előadások, szemináriumok anyagaira épül. Ebből kell egy írásbeli beadandó dolgozatot készíteni, mely azok számára is megoldható, akik nem vettek részt a táborozáson, hiszen a hanganyagok CD formátumban beszerezhetők.

Kötelezően választható tárgyként szerepel a Hermeneutikai műhely elnevezésű tárgy, amelyből szintén beadandó dolgozat a követelmény a főiskola által szervezett és tartott konferenciák előadásai alapján. Ezek az előadások is elérhetők CD változatban mindenki számára.

 

Mindkét tárgyhoz elérhető lesz a tantárgyleírás és a dolgozat megírásának pontos követelményei, melyet időben elérhetővé teszünk a honlapon a Segédanyagok között!

 

A tárgyak bevezetése is a kötelezően ránk szabott feladatok része, ezért a követelményeket úgy határozták meg oktatóink, hogy az ne jelentsen a hallgatók számára teljesíthetetlenül nagy terheket, de ki/felhasználjuk azokat az értékes előadásokat, melyekkel oktatóink igyekeznek a hallgatók ismeretét bővíteni.

 

A tanrend-változás miatt szükségünk van jelenlegi hallgatóink részéről egy Nyilatkozatra, amit mellékelünk. Kérjük, hogy a beiratkozáshoz mindenki hozza magával aláírva, vagy postai úton juttassa vissza legkésőbb 2015-09-18-ig!

 

 1. ÚJ TANULMÁNYI RENDSZER bevezetése

Az Oktatási Hivatal előírt bejelentési kötelezettségeinknek a régi/star.sola tanulmányi rendszerrel szeptembertől már nem tudunk megfelelni, ezért szükséges volt nagy anyagi áldozat meghozásával egy új tanulmányi rendszer felállítása.

A  star.sola rendszerbe már nem kerülnek beírásra jegyek, ez a rendszer leállt.

 

A 2015/16. tanévtől kezdve az SSTF az ETN tanulmányi rendszert használja.

 

Az ETN elérhetősége, ahol bővebb információt kaphat a rendszerről: etn.sola.hu
A belépéshez regisztráció szükséges (ETN nyitóoldal, bal oldalsáv: regisztráció), amely után a megadott e-mail címére küldi el a rendszer a jelszavát. Rövid bevezető letölthető innen.

A regisztrációhoz szükséges:

–  a Hallgatóhoz tartozó működő e-mail cím, amelyre a jelszavát és későbbi értesítéseket küldi a rendszer,

– az ETN azonosító, amely a csatolt táblázatban található,

– egy regisztrációs kód (négyjegyű szám), amelyet a születési dátumából képeztünk: a hónap és nap szorzatához kell az évet hozzáadni, pl: 1998.11.23 esetén: 11*23+1998=2251.

 

Előfordulhat, hogy az ETN által küldött levél a spam-ek közé kerül, kérjük, ellenőrizze ott is!

A rendszerbe a korábbi adatait konvertáltuk. Kérjük, hogy belépés után ellenőrizze majd személyes (Törzsadatok / saját adatlap) és tanulmányi adatait (Oktatás / tanulmányi összesítő), és szükség esetén jelezze az eltérést a Tanulmányi osztályon (sola@sola.hu).

A rendszerbe a hallgatók korábbi adatait konvertáltuk. Kérjük, hogy belépés után ellenőrizze majd személyes (Törzsadatok / saját adatlap) és tanulmányi adatait (Oktatás / tanulmányi összesítő), és szükség esetén jelezze az eltérést a Tanulmányi osztályon (sola@sola.hu).

Beiratkozásra és a tantárgyak felvételére kizárólag 2015-09-01 és 2015-09-30 között lesz lehetőség, erről is külön értesítünk mindenkit!

 

 1. Változás a nyelvi képzésekben

Amint azt már az előző tanév során jeleztük, nyelvi képzéseink is átalakultak a 2015-2016-os tanévtől kezdődően.

A Bibliai héber és az újszövetségi görög kurzusok a 6. félév végén szigorlattal zárulnak, s azok számára, akik sikeres vizsgát tettek, a 7-8. félév nyelvvizsga előkészítőként fog működni.

Ezzel a változással szeretnénk azoknak a Hallgatóknak segíteni elsősorban, akik nem rendelkeznek nyelvvizsgával, amely egyébként az oklevél megszerzésének egyik feltétele.

Természetesen a képzés mindenki számára elérhető!

 

 1. Augusztusi – C – írásbeli vizsgák

2015-08-24 és 2015-08-27 közötti C vizsgák helyszíne is Biatorbágyon lesz, az időpontok a buszok érkezésének megfelelően változnak:

10 óra helyett 9:30 – Egyetemes vallástörténet, Jézus élete, Jézus példázatai, Filozófiatörténet

12 óra helyett 11.30 – Úsz-i kortörténet, Felekezettörténet, Zsidókhoz írt levél, Zene

13 óra nem változik!!! – Izrael története, Bölcsességirodalom, Lelkigondozás, Messiási jövendölések

13:30 helyett 14:00 – Képzőművészet, vizsgakurzusok

15 óra nem változik!! – Genezis, Dogmatika2, Dogmatika 4, Nagy prófétai

A szóbeli vizsgák időpontjai is változnak – 9:30-tól lehet érkezni és készülni, a vizsgák legkorábban 10:30-kor kezdődnek!

A menetrend a következő linken elérhető: http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/talalatok.php

 

 1. Diákigazolvány

Diákigazolvány ügyben – telephely változás – egy későbbi levélben küldök tájékoztatót, ahogy megkaptam a választ az Oktatási Hivataltól.

 

(Ha az ismeretségi körben érdeklődne még valaki a főiskola iránt, a pótfelvételi időpontja: szeptember 3. délelőtt 10 órától Biatorbágyon az új főiskolai épületben.)

 

Köszönjük a megértést és az együttműködést!

További szép nyarat, jó tanévkezdést kívánunk!

 

 

 

Horváth Ildikó

tanulmányi osztályvezető h.

 

Letölthető tanulmányokHallgatói hírek

 • Jelentkezni lehet TWEC angol nyelvtanfolyamra

  Jelentkezni lehet TWEC angol nyelvtanfolyamra

  TANULJ MEG ANGOLUL A SAJÁT TEMPÓDBAN!

  A TWEC angol nyelvtanuló program célja az, hogy a minimális vagy semmilyen nyelvtudással nem rendelkező felnőtteket hozzásegítse a középfokú (B2-es szintű) nyelvtudás eléréséhez, illetve a nyelvvizsga megszerzéséhez.

  Az összesen 240 órás audio-vizuális anyag 4 modulból áll (4x 60 óra).
  Ennek során az angol nyelvtant és alapvető szókincset sajátítják el a tanulók, úgy, hogy közben megtanulnak szóban és írásban kommunikálni.

  A négy modulból álló kurzus során legalább 2400 (4x 600) szót tanítok, az átvett nyelvtant és szókincset pedig egyszerre alkalmazzuk, úgy, hogy közösen illetve önállóan feldolgozunk fokozatosan nehezedő angol nyelvű olvasmányokat is (az Oxford Bookworms szintezett olvasmányaival).
  Már az első modul végére elolvasol egy angol könyvet, majd önállóan haladsz tovább a modulok közötti időszakra kijelölt olvasmányok feldolgozásával!

  Teljesen kezdő szinttől a középfokú nyelvvizsga szintjéig eljuthatsz akár egy éven belül!
  A TWEC = The Three-Week English Challenge ("A háromhetes angol kihívás") a program neve, amely 21 napos modulokra épül. A tanfolyam alapkoncepciója az, hogy a sikeres nyelvtanulás intenzív, és ideális esetben napi 4 órát vehet át a tanuló, így a pihenésre és
  gyakorlásra szánt hétvégékkel együtt három hét alatt fel lehet dolgozni a 60 órás anyagot.

  Mi biztosítjuk számodra az audio-vizuális tananyagot, a kísérő könyveket és segédanyagokat.
  A modulok között kijelölt tananyagot dolgozhatnak fel a tanulók.

  FONTOS HANGSÚLYOZNI, HOGY A TWEC PROGRAMMAL TELJESEN EGYÉNI TEMPÓBAN LEHET HALADNI, ÉS AZ ÖNÁLLÓ MUNKÁHOZ FOLYAMATOSAN SEGÍTSÉGET NYÚJTUNK.

  A tanfolyamhoz tanári segítséget vehetsz igénybe: személyes konzultáció adott időpontokban Budapesten (havi egy alkalom).

  Egy-egy modul végén vizsgát lehet tenni (írásban és szóban), majd tovább lehet lépni a következő szintekre.

  A nyelvi kurzus során folyamatosan elsajátíthatsz nyelvtanulási technikákat, melyek segítségével önállóan is eredményesen haladhatsz, és könnyedén kifejezheted magad angolul alapvető beszédhelyzetekben.

  A TWEC PROGRAM KIEMELT HANGSÚLYT FEKTET A NYELVTANULÁSSAL SZEMBENI GÁTLÁSOK OLDÁSÁRA IS.

  A 240 órás tanfolyam ára egyösszegű befizetés esetén 165.000 Ft (az összes tankönyv és segédanyag árát tartalmazza). A Sola Scriptura Teológiai Főiskola hallgatóinak további kedvezményes ár elérhető: 150.000 Ft egyösszegű befizetés esetén. Lehetőséged van a modulonkénti fizetésre is, ára 40.000 Ft/ modul (60 óra). Ezen felül a könyvek és a segédanyagok ára 5.000 Ft/modul.

  A távoktatásra angol nyelvtudással egyáltalán nem rendelkező hallgatók is bátran jelentkezhetnek.

  Várunk szeretettel, és segítünk abban, hogy az angol nyelv a mindennapjaid részévé váljon.

  A nyelvtanár Bödör Zoltán, több mint 20 éves szakmai tapasztalattal, az Eötvös József Gimnázium angol illetve a Sola Scriptura Teológia Főiskola klasszikus héber nyelvtanára.

  IDEGEN NYELVET TANULNI MINDIG ÉRDEMES, ÉS SOHA NEM KÉSŐ!

  Érdeklődni és jelentkezni 2015. szeptember 17-től lehet az alábbi elérhetőségeken:
  70 314 5753 Bödör Zoltán (nyelvtanár)
  30 290 2809 Hamburger Réka (szervező)
  twecangoltanitas@gmail.com

 • Változás a záróvizsga tételekben!

  Változás a záróvizsga tételekben!

  Új tételek kerültek beemelésre a Lelkigondozás tantárgyból, 2015. júniusától az új záróvizsga-tételsor érvényes a Teológia szakon végzők számára.

 • Diákigazolvány nyomkövető alkalmazás

  Diákigazolvány nyomkövető alkalmazás

  https://igenyles.diakigazolvany.hu/ oldalra kattintva, az oktatási azonosító megadása után látható az igénylés aktuális státusza napi frissítés mellett.

 • Elérhető iskolánk Intézményi tájékoztatója

  Elérhető iskolánk Intézményi tájékoztatója

  Alapdokumentumaink között már honlapunkon is elérhető a főiskola Intézményi tájékoztatója.
  Ezzel is szeretnénk megkönnyíteni Hallgatóink számára, hogy ezekben a kérdésekben könnyebben és gyorsabban tudjanak tájékozódni.
  Kérjük, kattintson ide az Alapdokumentumok megtekintéséhez!


Közösség
Youtube

Iratkozzon fel Youtube csatornánkra!Adó 1% felajánlása

Adó 1% felajánlható intézményünknek is!

Technikai számok:
Sola Scriptura Teológiai Főiskola: 18234385-1-13
Spalding Teológiai Képzésért Alapítvány: 18692938-2-13